Milo za vlivanje s kozjim mlekom
-
1 kg
12,90 EUR -
3 kg (3x1kg)
36,90 EUR -
12 kg (12x1kg)
139,90 EUR
Ustvarite popolnoma svoje glicerinsko milo z našim preprostim milom za vlivanje. Naša milna baza je brez vonja, tako da bodo prišla do izraza vaša eterična ali parfumska olja, ki jih boste milu dodali. Milo tudi po svoji volji pobarvajte z našimi tekočimi barvami ali pigmenti (mica) v prahu, ki bodo dali končnemu izdelku bogat in lesketajoč izgled.
Milo zgolj narežite na majhne kocke ter ga v posodi na štedilniku na majhni temperaturi stopite ob stalnem mešanju. Ko je milo stopljeno, dodajte svojo dišavo (lahko tudi kombinacijo več dišav) in barvo. Še enkrat premešajte in nalijte v pripravljene modelčke. Ko se milo strdi in ohladi, ga nežno odstranimo iz modelov.
INCI: Aqua, Glycerin, Sodium Stearate, Sorbitol, Sodium Laureth, Propylene Glycol, Sodium Laureth Sulfat, Goats Milk, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Chloride, Stearic Acid, Lauric Acid, Titanium Dioxide, Pentasodium Pentetate, Tetrasodium Etidronate
Kavno milo za vlivanje (recept):
1 kg mila iz kozjega mleka (kot je ta)
1 žlica sveže mlete kave
1 čajna žlička mandljevega olja
1 – 1,5 čajne žličke dišave, neobvezno (vonjave, kot so npr vanilija, coffee, cappuccino ali cimet)
Orodja
Kalupi za milo – za to lahko uporabite skoraj vsak silikonski model za milo, odvisno od videza, ki ga želite doseči.
Dvojna posoda za topljenje mila na štedilniku
Plastična ali lesena žlica, namenjena izdelavi mila (ne tiste, ki jo nameravate v prihodnosti uporabljati za hrano)
Majhna steklenica z razpršilom, napolnjena z alkoholom
Navodila za pripravo mila za taljenje in prelivanje kave
Pripravite dvojno posodo.
Svoje kalupe položite na pekač za piškote (pokrijte z voščenim papirjem ali podobnim, da zaščitite pred razlitjem)
Milno osnovo narežite na koščke.
Nežno stopite koščke mila na nizki do srednji srednji – ne želite zažgati svoje osnove
Odstranite z ognja in v stopljeno osnovo hitro vmešajte kavo, mandljevo olje in dišavo (vendar previdno, vroče je!)
Vlijemo v modelčke, tik do vrha.
Izdatno poškropite z alkoholom, da preprečite nastanek zračnih mehurčkov.
Pustite nekaj ur, da se mila strdijo – lahko jih za eno uro postavite v hladilnik, da to pospešite.
Ko so mila popolnoma strjena, jih odstranite iz modelov ter shranite v nepredušnih posodah oz zavijte v celofansko folijo.
Pripravljeni so za uporabo takoj, čas strjevanja ni potreben.