Magnezijev klorid heksahidrat (farmacevtska čistoča)
-
200g
4,50 EUR -
600g
12,90 EUR -
1kg
18,00 EUR
Magnezijev klorid je mineral, ki ga pridobivajo s postopkom izparevanja morske vode. Dragocen je zaradi svojih izjemnih lastnosti, ki krepijo zdravje in vitalnost, zavirajo proces staranja, obenem pa so odličen pomočnik proti okužbam.
Magnezij je nujno potreben za normalno delovanje presnovnih funkcij, celične energije in živčnega sistema, obenem pa telo zalaga s potrebnimi minerali, ki pripomorejo k zdravim kostem, mišicam in zobem. Magnezij ima pomembno vlogo pri presnovi beljakovin, škroba in maščob, za normalno delovanje jeter in žleze ščitnice, izboljšuje sluh, vid in zdravje ustne votline. Pomaga uravnavati krvni sladkor in tlak ter obvladovati holesterol. Pospešuje delovanje presnovnega sistema, zato je dobrodošel v procesu uravnavanja in nadzora telesne teže. Magnezij v obliki magnezijevega klorida je učinkovit tudi v boju proti okužbam.
Da bi izkoristili vse pozitivne učinke na zdravje, ki jih ima ta mineral, ga lahko uporabimo lokalno s pomočjo magnezijevega masla ali magnezijevega olja.
Magnezijevo maslo za telo vlaži kožo in pomirja mišice. Poleg tega deluje kot naravna zaščita pred soncem. Karitejevo maslo in avokadovo olje, ki ju lahko uporabimo za izdelavo magnezijevega masla, imata sončni zaščitni faktor med 4 in 10.
Za izdelavo magnezijevega masla najprej izdelamo magnezijevo olje (lahko ga uporabimo tudi samostojno). Nalijemo ga v stekleničko z razpršilko in z njim popršimo mesta, kjer čutimo bolečino.
Magnezijevo olje
Potrebujemo:
14 gramov magnezijevega klorida
6 jušnih žlic vrele vode.
V posodo nalijemo vrelo vodo in magnezijev klorid. Mešamo, dokler se magnezijev klorid ne raztopi.
Priprava magnezijevega masla
Potrebujemo:
24 čajnih žličk magnezijevega olja,
12 čajnih žličk avokadovega olja (lahko uporabimo tudi drugo nosilno olje),
3 žlice karitejevega masla
3 žlice emulgirajočega voska,
V parni kopeli raztopimo karitejevo maslo in emulgator ter dodamo nosilno olje. Posodo odstranimo z vira toplote in pustimo, da se ohladi na sobno temperaturo.
Zmesi počasi dodajamo magnezijevo olje in mešamo s paličnim mešalnikom.
Ko je zmes dobro zmešana, jo za 15 minut postavimo v hladilnik, nato jo ponovno zmešamo s paličnim mešalnikom.
Opozorilo!
Magnezijevega klorida ne smejo uživati tisti, ki so dehidrirani ali alergični na magnezijev klorid.
OPOZORILO: Pričujoče besedilo ni nadomestilo za zdravniško diagnosticiranje ali zdravljenje. Ob vsaki specifični zdravstveni težavi se posvetujte s svojim zdravnikom. Zgoraj napisane so le informacije o možni obliki samopomoči. Če se boste ravnali po njih, ne da bi se prej posvetovali s svojim zdravnikom, sami prevzemate odgovornost za svoje zdravje. Sami ničesar ne predpisujemo ali priporočamo, zato ne prevzemamo nobene odgovornosti za vaša dejanja.