Naslov delavnice

Naravni emulgatorji

Vedno na voljo
Cena: 110,00 EUR
Kateri emulgator izbrati in v čem se razlikujejo? Ali in kako ga lahko zamenjaš z drugim? Kateri emulgator je najbolj primeren za tvoj tip kože, kateri je prijazen do kože? Kako preprečiti, da bi krema puščala belo sled?

Pri izdelavi emulzij se soočate s številnimi vprašanji:

Kateri emulgator izbrati in v čem se razlikujejo? Kaj se bo zgodilo, če ga zamenjam z drugim? Bo moja emulzija razpadla, se razslojila? Kateri emulgator je najbolj primeren za moj tip kože, kateri je resnično prijazen do moje kože? Kaj storiti, ko mi ni všeč občutek, ki ga krema pusti na koži? Kako preprečiti, da bi krema puščala belo sled na moji koži? Koliko emulgatorja naj uporabim?

Vse to so vprašanja na katera ni preprosto odgovoriti, včasih je možnih tudi več odgovorov. Prav zato je tečaj emulgatorjev zasnovan tako, da bomo skozi prakso skušali odgovoriti na vsa tvoja vprašanja, rešili težave in ti prihranili dragoceni čas, ki bi ga porabil/a za študiranje in raziskovanje sveta emulgatorjev.

Najprej se spogledamo s teorijo emulgatorjev, kjer podrobno spoznamo njihove fizikalno kemijske značilnosti, ki določajo kakšen tip emulgatorja to je. Nato sledi predstavitev več kot 30 različnih emulgatorjev in vseh njihovih posameznih lastnosti. Pogledamo kaj so njihove prednosti in kje pomanjkljivosti, kakšen delež oljne faze zahteva posamezen emulgator, kako so združljivi z aktivnimi sestavinami in elektroliti, kakšen proces izdelave zahteva posamezni emulgator in še veliko več. Končno pridemo do praktičnega dela, kjer si pogledamo različne načine izdelave emulzij: hladen proces, običajen vroč proces, "napredni" vroč proces (poseben postopek) in postopek izdelave emulzije tipa voda v olju.