Naslov delavnice

Macerati in mazila

Vedno na voljo
Cena: 75,00 EUR
Od zelišča do izdelave botaničnih ekstraktov. Kaj se nahaja v maceratih, katere vse izdelati in kako. Profili maceratov in delovanje. Vse o formuliranju in izdelavi mazil ter reševanju težav.

Macerati in mazila iz njih so v zadnjih letih ponovno pridobili na popularnosti. O njih vemo toliko, kot še nikoli poprej, saj smo tradicionalno uporabo združili z najnovejšimi fitoterapevtskimi dognanji! Ne zgolj za uporabo v mazilih, macerati so nepogrešljiva sestavina tudi v številnih drugih terapevtskih in kozmetičnih izdelkih. In ker jih lahko izdelamo sami, so še toliko več vredni.

Izdelava in uporaba maceratov je lahko povsem enostavna, vseeno pa je izdelovanje oljnih izvlečkov tudi prava znanost in umetnost. Kakšno naj bo razmerje med rastlinskim materialom in topilom (ključnega pomena!)? Ali macerat izdelujemo na soncu ali v senci? Kdaj uporabimo svež in kdaj posušen rastlinski material? V katerem olju ga izdelamo in zakaj? Kako mu podaljšamo uporabo? Na vsa ta in številna druga vprašanja ti odgovorim v predavanju, hkrati pa te popeljem skozi izdelavo in delovanje kar 15 različnih maceratov, ki jih lahko izdelaš kar sam/a. Pocrkljam te tudi s kar 20 različnimi recepturami za krasne negovalne in terapevtske izdelke, s katerimi boš lahko blažil/a vsakdanje težave in se razvajal/a.