Naslov delavnice

Izdelki za vsakodnevno nego I

Vedno na voljo
Cena: 85,00 EUR
Nauči se izdelave kozmetičnih izdelkov, ki zagotovo ne manjkajo v nobeni kopalnici :) Poskrbi za to, da bo vsakodnevna nega naravna, nežna in prijazna do kože, zdravja in okolja.

Izdelki za vsakodnevno nego so tisti, ki jih uporabljamo najpogosteje, zato je še toliko bolj pomembno, da so naravni, zdravju in okolju prijazni in nedražilni. Gel za prhanje, intimno milo, zobna pasta in ustna vodica so zagotovo izdelki, ki jih vsak izmed nas uporabi prav vsak dan. Tudi pena za britje je pri mnogih redno v uporabi (in v tem primeru je zna hitro zmanjkati, saj ti jo zna ukrasti tudi tvoja boljša polovica ;)).

Na tečaju je poudarek predvsem na ustvarjanju, seveda pa obdelamo tudi pomembno teorijo. Podrobno si bomo pogledali fizikalno-kemijske lastnosti surfaktantov (tenzidov, detergentov, PAS) ter predstavili te lastnosti za vsako skupino surfaktantov posebej, torej za neionske, anionske, kationske in amfoterne surfaktante. Pogledamo si kaj je to ASM ter kako jo izračunati ter splošne smernice za vse čistilne izdelke. Nato pa se usmerimo predvsem v spoznavanje pestrega izbora sestavin, ki jih bomo uporabili pri ustvarjanju naših izdelkov.

Po uvodnem, malce bolj teoretičnem delu, te z video prikazi vodim preko pregleda vsake formulacije posebej, nato pa sledi tudi praktični prikaz ustvarjanja izdelkov, z vsemi opozorili, nasveti in triki, da bodo tudi tvoji doma narejeni izdelki super uspeli.